SHPËRNDAJE

Furnizuesi i rrjetit kinez rriti investimet e tij për 72 për qind nga viti i kaluar.

Huawei ka bërë një angazhim të ri për tregun austriak dhe i është referuar vlerës së shtuar të kompanisë brenda vendit. Në pesë vitet e kaluara, gjithsej 211 milionë euro investime janë bërë në Austri dhe në disa vende tjera në Evropë, tha Huawei.

Nëse investimi i përgjithshëm në 2014 ishte pak më pak se 10.2 milionë euro, kjo shifër u rrit në 89.8 milionë euro në vitin 2019 – një rritje prej 72.4 për qind në krahasim me një vit më parë.

Në funksion të mosmarrëveshjes së vazhdueshme ekonomike midis Shteteve të Bashkuara dhe Kinës dhe pretendimeve për spiunazh ndaj furnizuesit të rrjetit kinez, kjo e fundit po përpiqet të ruajë gjendjen shpirtërore në tregjet pozitive në Evropë e sidomos në Austri.