SHPËRNDAJE

Qeveria e serbisë siç mësoeht ditën e enjte duhet ta miratoj propozimin e ligjit të ri mbi sigurinë në trafik.
Me këtë ligj të ri, shoferët i presin disa risi.

-Për fëmijë do të jetë e obliguar karriga e homologuar deri sa të rritet fëmiu me gjatësi deri 135 centrimetra, ndërsa më të vjetër se 4 vjet mund të përdoret karrikë e sigurisë.

-Do të jetë e lejuar tejkalimi në vi të plotë edhe atë vetëm për motocikleta, traktorë dhe makineri punues bujqësore e të ngjajshme.

-Sasi e alkoolit të lejuar do të zvoglohet dhe tani do të jetë 0.2 promila. Ai që ka mbi 2 promila, do të denohet me 30 deri 60 ditë burg, ndalesë 9 muaj të vozit dhe 14-16 pikë.

-Risi do të jetë edhe për shoferët e ri që sapo janë pajisur me patent shoferë, në të ardhmen do të mund të vozitin me patent shoferë probë deri dy vite./presheva.com/