SHPËRNDAJE

Më 3 shtator 2019, doganierët në vendkalimin kufitar Merdare ndaluan dhe konfiskuan Porsche 911 Carrera 4 GTS, i cili nuk kishte as regjistrim dhe nuk ishte i lajmëruar.

Shoferi 48 vjeçar shqiptar që po banonte në Gjermani ishte nisur për në atë vend duke e vozitur veturën pa regjistrim me prejardhje të huaj të cilën nuk e kishte lajmëruar gjatë hyrjes në Serbi.

Nga inspektimi i dokumentacionit, leja e regjistrimit, u zbulua se Porsche 911 Carrera 4 GTS nuk ishte iregjistruar, që do të thotë se duhej të regjistrohej dhe të vihej nën mbikëqyrjen doganore, gjë që shoferi nuk e bëri.

I pyetur nga doganieri pse nuk e regjistroi automjetin kur nuk ishte i regjistruar, shoferi tha se makina ishte e djalit të tij, të cilin as ai nuk e dinte se nuk ishte e regjistruar, dhe në këtë rast ai duhet ta raportonte.

Gjykata për kundërvajtje, në procedurat e përshpejtuara për shtetasit e huaj dhe personat që banojnë jashtë vendit, vendosi që të gjobisë shoferin me një gjobë prej 100,000 dinarë dhe një masë mbrojtëse të konfiskimit të përhershëm të mallrave të padeklaruar.

Kjo veturë luksoze së shpejti mund të gjendej në një prej ofertave publike të organizuar nga Administrata Doganore./presheva.com/