SHPËRNDAJE

Facebook do të paguajë një gjobë rekord prej 5 miliardë dollarësh lidhur me akuzat se ka shkelur privatësisë, tha Komisioni Federal i Tregtisë i SHBA (FTC).

Rrjeti social duhet gjithashtu të krijojë një komision të pavarur të privatësisë që shefi ekzekutiv i Facebook, Mark Zuckerberg, nuk do të ketë kontroll mbi.

FTC kishte hetuar akuzat se konsulenca politike Cambridge Analytica kishte marrë në mënyrë të parregullt dhe të jashtligjshme të dhënat e 87 milionë përdorues të Facebook.

Gjoba prej $ 5 miliardë dollarësh mendohet të jetë më e madhja e vendosur ndonjëherë në ndonjë kompani për shkeljen e privatësisë së konsumatorëve.

“Përkundër premtimeve të përsëritura ndaj miliarda përdoruesve të saj në mbarë botën që ata mund të kontrollojnë se si ndahen informatat e tyre personale, Facebook ka dëmtuar zgjedhjet e konsumatorëve,” tha kryetari i FTC Joe Simons.