SHPËRNDAJE

Ju mund ta keni nga dora e parë, apo edhe vetëm të keni dëgjuar përrallat legjendare: Zvicra është e kushtueshme.

Por, a i shohin njerëzit që fitojnë një pagë zvicerane këto kosto të larta në të njëjtën mënyrë?

Krahasuar me mesataren evropiane, shumica e produkteve janë më të shtrenjta në Zvicër. Dhe zviceranët janë shumë të vetëdijshëm për diferencat e çmimeve.

Një studim i fundit arriti në përfundimin se bizneset dhe konsumatorët zviceranë mund të kursejnë mbi 3 miliardë euro në vit nëse do të ishin në gjendje të blejnë produkte jashtë vendit.

Sidoqoftë, përkundër çmimeve të larta në Zvicër, situata financiare e popullatës është relativisht më e rehatshme se ajo e vendeve fqinje – dhe e shumicës së vendeve në Bashkimin Evropian.

Rreth 660 mijë njerëz në Zvicër ende jetojnë nën kufirin e varfërisë. Kjo do të thotë, 1 në 8 persona ka vështirësi të përmbushë qëllimet. /Albinfo/