SHPËRNDAJE

Shoqata hotiliere ka publikuar udhëzuesin me një sër masash sigurie të cilat do ti ndihmojnë pronarët të kafiterive dhe restoranteve.

Udhëzuesi përcakton një sër udhëzimesh të cilat duhet ndërmarrë për t’u rikthyer në normale pas një krize shëndetësore të ndikuar nga virusi korona.

Dokumenti e ndan procesin në tre faza: rihapjen, fillimin e një biznesi dhe hapjen thjesht për mysafirët.

Para kthimit në aktivitete të rregullta, kërkohet pastrim i detajuar dhe dezinfektimi i lokaleve.

Për më tepër, sugjerohet të modifikohen ofertat gastronomike dhe orarin e shërbimit ditor.

Këshillohet që gradualisht të përshtateni me rrethanat e reja të punës për sa i përket stafit, inventarit dhe furnizimeve në dispozicion.

Gjithashtu, lokali duhet të ketë furnitorë të rregullt të maskave mbrojtëse, dorezave, dezinfektuesve dhe paravaneve të tavolinës që ka të ngjarë të instalohen për shkak të mbrojtjes.

Në këtë fazë, konsiderohet shumë e rëndësishme të vendosni mbishkrime informuese që do t’i kujtojnë punonjësit që të përdorin siç duhet pajisjet mbrojtëse, të promovohen pagesa me kartela të kreditit, të lajnë vazhdimisht duart ose të përdorni doreza dhe gell hidro-alkoolik për duar.

Stafi në punë do të duhet të mbajë veshë rroba të punës dhe këpucë, uniforma duhet të jetë e pastër, vazhdimisht të lani duart dhe të përdorni maska.

Është e ndaluar të bëni pushim për cigare me rrobat e punës, dhe nuk lejohet të përdorni telefona celularë gjatë punës për shkak të transmetimit të mundshëm të infeksionit.

Gjithashtu, pas marrjes së porosisë dhe përpara se të shërbeni mysafirët, kanaçet dhe shishet me pije duhet të dezinfektohen.

Hyrja në zonat e përgatitjes së ushqimit duhet të ndalohet për të papunët.

Nëse vijnë inspektorët, ata do të duhet të mbajnë pajisje mbrojtëse dhe para hyrjes paraprakisht tu matet temperatura.

Në kuzhinë, hapësira duhet të jetë e organizuar në mënyrë që të mos tejkalohet një distancë e sigurt prej një metër e gjysmë.

Këto janë masat obligative të pronarëve të kafiterive dhe restoranteve që duhet ndërmarrë, pa harruar edhe vendosjen adekuate të tavolinave në distancë të duhur./presheva.com/