SHPËRNDAJE

Ky është momenti alarmant kur një rrëqebull shkakton panik në një cirk udhëtues rus, pasi kërcen duke tentuar të mbërthejë në kthetra gjoksin, qafën dhe kokën e trajnerit të tij.

Sipas mediave të huaja, kafsha thuhet se filloi sulmin pasi trajneri me gjasë ia shtrëngoi shumë lidhësen rreth qafës të saj dhe e ngrehu fuqishëm, pasi ajo performoi në një karrige të lartë.

Siç thuhet më tej, fëmijët filluan të bërtisnin nga frika dhe se nuk kishte ndonjë mbrojtëse, nëse kafsha do të tentonte të sulmonte edhe njërin prej tyre.

Cirku i turneut nga Soçi nuk ka komentuar dëmtimet e trajnerit apo shqetësimet rreth sigurisë së spektatkorëve.

Cirku – i cili gjithashtu përmban akrobate dhe një grup kafshësh përfshirë krokodilët, pitonët dhe majmunët – është në turne rreth Rusisë dhe rajoneve fqinje.

Kohët e fundit aktivistët për të drejtat e kafshëve kanë shprehur shqetësim për një seri incidentesh që përfshijnë kafshët në cirk.