SHPËRNDAJE
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-02-13 15:04:14Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comK

Krijuesi korean teknologjik Samsung, ka mundur Apple në shitjet globale të telefonave, ndërkohë që krijuesit kinezë si Xiaomi, Oppo dhe Huawei po afrohen.

Kjo është sipas një raporti të fundit të botuar nga Newzoo. “Globalisht, në qershor të vitit 2018 kishte 3.6 miliardë telefon aktiv në përdorim”, thotë raporti.

“Firma më popullore në botë për telefon ishte Samsung, me 893 milionë pajisje aktive dhe një pjesë të tregut prej 27%. Apple ishte në vend të dytë, me një pjesë tregu prej 24%. Avantazhi i Samsung është kryesisht për shkak të përzgjedhjes së pajisjeve të lira të kompanisë, të cilat janë të përshtatshme në tregjet në zhvillim si India.”

“Globalisht, prodhuesit kinezë Oppo, Xiaomi, Huawei dhe Vivo hynë në vendet # 3, # 4, # 5, dhe # 6, respektivisht. Së bashku, katër kompanitë kineze përbëjnë një të tretën e telefonave aktiv në botë. ”

Ka një shpjegim të mirë për këtë: Apple ka qenë duke u fokusuar në pjesën më fitimprurëse të tregut të telefonave, duke futur gjithnjë pajisje më të sofistikuara dhe më të shtrenjta.

Këtë javë, për shembull, kompania prezantoi iPhone XR që fillon në $ 749 dhe do të jetë në dispozicion për t’u porositur më 19 tetor. IPhone XS dhe iPhone XS Max fillojnë nga 999 dollarë dhe 1099 dollarë.

Kështu Apple ka arritur të qëndrojë si kompani shumë fitimprurëse.