SHPËRNDAJE

A jeni të gatshëm të zhvisheni lakuriq deri në brez? Testoni duart tuaja dhe muskujt e barkut me sfidën të cilën e ka shpikur…

Kjo sfidë përmban dy ushtrime të preferuara për plazh.

Pompat merimangë jo vetëm që do t’ju ndezin gjoksin, supet dhe duart, por do t’i sulmojnë muskujt anësorë të stomakut”, thotë Tod Darkin, autor i “The IMPACT! Body Plan”.

Darkin thotë se pjesët anësore do të përqendrohen në muskujt tuaj të stomakut dhe në fleksorë të kërdhokullës.

Dëshironi të provoni ta bëni këtë test? Kështu bëhet:

Merrni matësin e kohës, bëni 15 përsëritje pompash merimangë, pastaj menjëherë 15 anësore.

Ky është raundi i parë, për të dytin bëni na 10 përsëritje të dy ushtrimet dhe në fund bëni nga 5 përsëritje edhe për ushtrimin e parë edhe për ushtrimin e dytë.

Darkin ka arritur t’i bëjë këto tri raunde për 1,37 minuta. Mendoni që mund ta kaloni kohën e tij?

Kështu bëhen pompat merimangë:

Edhe ushtrimet anësore: