SHPËRNDAJE

Sot janë shënuar aktivitete algoritëm për veprime me shefat e shërbimeve të shtëpisë së shëndetit për personelin mjeksor për masat standarde mbrojtëse nga virusi Corona -nCoV.

Lajmin e ka konfirmuar për portalin preshevacom, drejtori i Shtëpisë së shëndetit Presheva në Preshevë, Driton Salihu.

Salihu poashtu ka publikuar edhe statistikat javore për shërbimet në shtëpinë e shëndetit “Presheva” në Preshevë prej datës 10.02 – 17.02.2020.

Sipas këtijë rapirti Praksa e përgjithshme ka patur 1201 pacientë me intervenime intramuskulare 420, infuzione 44, lidhje 28, EKG 4.

Ndërsa në Ndihmën e shpejtë janë pranuar 379 pacientë ku janë bërë intervenime intramuskulare 295, infuzione 50, EKG 40 dhelidhje 20.

Pediatria: 614 pacientë në parashkollorë dhe shkollorë, 150 intervenime, 65 këshillimore dhe Stomatologjia ka patur gjatë kësaj jave 633 kontrollime stomatologjike, 70 pllombime, 57 nxjerrje dhëmb në bazë të statistikave javorë./presheva.com/