SHPËRNDAJE

Duke u përpjekur të ndalojnë plakjen, shkencëtarët po përpiqen të përcaktojnë se cilat vite janë më të mirat në jetën e njerëzve, por tani për tani, ata nuk kanë sukses.

Koha më e mirë për martesë është rreth moshës 30-vjeçare, ata që duan fëmijë duhet të merren me të para moshës 32-vjeçare, vendimet financiare merren më së miri rreth moshës 50-vjeçare, dhe viti më i mirë për të përdorur telefon mobil është 12-vjeç, tregojnë studime të shumta.

Jay Olshansky, profesor në Universitetin e Illinois në Shkollën e Shëndetit Publik të Çikagos, po eksploron se si të ngadalësojë procesin e plakjes duke ekzaminuar faktorë të ndryshëm, siç është gjenetika e jetëgjatësisë, shkruan ‘The Wall Street Journal Online’.”Nëse ekziston një pilulë që mund të ndalojë plakjen biologjike, në cilën pikë duhet të merret?”, thotë Olsanski.Studiuesit si Olshansky kërkojnë të kuptojnë misterin e jetëgjatësisë dhe institucionet që vlerësohen më të mirat për vite dhe pse. Ata matin nivelet e frikës dhe stresit në periudha të ndryshme të jetës, si dhe nivele të kënaqësisë në mosha të caktuara.Një studim zbuloi se vitet më të mira për martesë janë 28-32 vjeç, dhe nëse doni fëmijë, është më mirë, sipas Kolegjit Amerikan të Obstetërve dhe Gjinekologëve, të fillojnë përpara moshës 32-vjeçare.