SHPËRNDAJE

Shqiptarët kanë qenë me shekuj në Europë.

Një popullsi kompakte, sot e coptuar në 5 shtete dhe në 8 pjesë. Për sa kohë do të ekzistojë kjo gjendje, Ballkani dhe Europa kurrë nuk do të kenë qetësi. Europa është e pa aftë të zgjidh çështjen shqiptare.

Ky mision i filluar që në vitin 1919, i takon vetëm SHBA-ve ta zgjidhin, duke vënë në ekuilibër interesat rajonale e kontinentale. Të çmontojmë pa mëshirë çdo akt dhe kundërvenie në këtë rrugë, duke u bërë të vetëdijshëm në mbylljen e tranzicionit në Shqipëri.

Vetëm atëherë do të jemi të lirë të mendojmë për të ardhmën tonë kombëtare. Jo ta imagjinojmë, por ti shërbejmë me çdo çmim krijimit të shtetit – Komb, Shqipërisë tonë./presheva.com/

Shkruan:

Prof.Dr. Sylejman Abazi