SHPËRNDAJE

Këshilli i bashkësisë Islame në Preshevë shumë herë ka informuar opinionin e Komunës së Preshevës për parregullsitë që janë brenda “Muftijsko Preševsko”. Personat që mbajnë pronën e uzurpuar të Këshillit të Bashkësisë Islame në Preshevë po e keqpërdorin edhe më tej pronën dhe funksionet e tyre për përfitime.

Rasti i fundit është kur administrata e “Muftijsko Preševsko” dhe i vetshpalluri Fikret Limani ka keqpërdorur vulën e Bashkësisë Islame të Kosovës në pagesat e kurbanave prej diasporës.
Ai ka bë thirrje në diasporë me e ndihmue “Muftijsko Preševsko” por tek ata është paraqit kinse përfaqësues i Këshillit të Bashkësisë Islame në Preshevë, sepse dihet që populli jonë nuk është i interesuar të jetë argat i Novi Pazarit.

Po kjo administratë ka bë pagesë me vulë të pavlefshme të vulave të mëparshme të KBI Preshevë, të cilat me vendim të datës 22.06.2016 , nr 791/16 prej Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës në Prishtinë janë shpallur të pavlefshme, raporton presheva.com.

received_10211218030268629

Në dokumentin e siguruar nga Këshilli i Bashkësisë Islame në Preshevë të cilin e posedon presheva.com shihet qartë për pagesën e kurbanave të ardhura nga xhamia Mesxhidi Aksa e Leverkusenit, Gjermani, që faktura e dhënë është në emër të Këshillit të Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë, që nuk është përfaqsues i saj. Por është manipulim i rradhës me donatorët e diasporës.

“Muftijsko Preševsko”me këtë keqpërdorim skandaloz tregon dinakërinë dhe papërgjegjësinë që ka ndaj popullatës.

Kjo është shkelje e rëndë dhe e dënueshme me ligj./presheva.com/

received_10211218030028623