SHPËRNDAJE

Vendimi i shqiptarëve nga Serbia jug-qendrore për të kandiduar në zgjedhjet e ardhshme parlamentare në Serbi në listën e përbashkët konfirmon se ata janë qytetarë të Republikës së Serbisë, tha Presidenti i Trupit Koordinues për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës Zoran Stankovic, percjell presheva.com.

Ai i tha për gazetën Politika se ishte i bindur se vendimi i tillë ishte një konfirmim i qëndrimit që shqiptarët duhet të zgjidhnin kërkesat dhe problemet e tyre përmes institucioneve të Serbisë, pasi ajo u tha edhe nga liderët shqiptarë Edi Rama, Ilir Meta dhe Bujar Nishani.

“Ata janë të vetëdijshëm për faktin se problemet zgjidhen përmes bisedimeve, e jo me anë të bojkotit,” tha Stankoviç.

Ai kujtoi se shqiptarët kanë çdo të drejtë të organizohen dhe të shoqërohen./presheva.com/