SHPËRNDAJE

Presheva, Bujanoci dhe Medvegja ishin, janë dhe mbeten pjesë integrale të Serbisë, dhe për këtë nuk flitet më, e lëre më negociata me këdo, duke pasur parasysh pikëpamjet e shtetit tonë, komunitetit ndërkombëtar dhe madje edhe zyrtarët më të lartë nga Tirana, nëse kjo ka rëndësi, tha kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankovic, transmeton presheva.com.

Stankoviç tha për “Vecernje Novosti”, përcjell presheva.com, se shkëmbimi i territoreve ose bashkimi me të ashtuquajturën Kosovë kërkohet nga “ata që padyshim nuk dinë se sa njerëz humbën jetën” në mënyrë që të jetojnë së bashku me fqinjët e tyre, “pavarësisht nga përkatësia e tyre kombëtare dhe fetare”.

I pyetur se si e komentoi vendimin e partive shqiptare që vetëm ata formojnë koalicionin qeverisës në Bujanoc, Stankoviç tha se njerëzit “të përgjegjshëm dhe të arsimuar”, si dhe shoqëritë me “vlera dhe parime të dëshmuara demokratike”, përgjithësisht mbrojnë formimin e një qeverie “proporcionale” në mjedise ndëretnike. përbërja kombëtare e popullatës ”.

Ai beson se serbët dhe shqiptarët duhet të jetojnë së bashku, “jo pranë njëri-tjetrit”, dhe se ai beson se jeta e tyre e përbashkët është “e mirë” për të dy popujt.

Siç deklaroi ai, ai nuk ka “asgjë” kundër vendimit të liderëve vendas shqiptarë për të qeverisur vetëqeverisjen lokale, dhe shtoi se “të gjithë” duhet ta dinë që Serbia nuk ka hequr dorë nga popullsia që jeton në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë./presheva.com/