SHPËRNDAJE

Egjipti po përpiqet të ndalë shitjen e një statuje të lashtë në shtëpinë e ankandit të Christie në Londër për shkak të shqetësimit se ajo mbase është e vjedhur.

Statuja 27 cm me karakteristika që kujtojnë faraonin Tutankhamun do të kryesojë në një ankand në Londër më 4 korrik, sipas Christie’s.

Ministria e Antikuareve të Egjiptit ka apeluar tek Christie dhe UNESCO për të ndaluar shitjen, dhe kërkoi të shohin dokumente që provojnë prejardhjen e saj, sipas një deklarate nga ministria.