SHPËRNDAJE

Pacientët me coronavirus kanë gjetur kohë edhe për vallëzime në grup, ndërsa janë duke u trajtuar në njësitë karantinë – për të qëndruar të aftë dhe pozitivë.

Këtë gjë, sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, e tregojnë edhe pamje që qarkullojnë në mediat sociale, ku mund të shihen ata duke bërë lëvizje, të përcjellë me muzikë, të udhëhequr nga punonjës i qendrës mjekësore.

Siç bëhet e ditur, në njërën nga videoklipet, mjekët shihen duke u mësuar atyre një valle tradicionale Uguriane me shpresën për t’i mbajtur pacientët aktiv dhe duke u sjellë atyre optimizëm.

Në njërën nga videoklipet, mjekët shihen duke u mësuar njerëzve një valle tradicionale Uguriane me shpresën për t’i mbajtur pacientët aktiv dhe duke u sjellë atyre optimizëm.

“Sheshi i vallëzimit” është një rutinë e zakonshme e ushtrimeve që kryhet i përcjellë me muzikë në sheshe, plazhe apo parqe, e popullarizuar nga gratë e moshës së mesme dhe të pensionuara që janë referuar si ‘gjyshe vallëzimi’.

Për shkak të kufizimeve të turmave të mëdha në vendet publike të vendosura pas shpërthimit të coronavirusit, pacientët kanë vendosur të lëvizin stërvitjen brenda njësive karantinë.

Spitalet gjithashtu siguruan pajisje profesionale dhe folës me zë të lartë për pacientët për të kryer ushtrimin fizik.

Pacientët që morën pjesë në aktivitet, të gjithë kishin simptoma të vogla dhe inkurajoheshin nga mjekët që të qëndronin aktiv, sipas mediave shtetërore kineze.

Ndryshe, rastet e konfirmuara të coronavirusit, të njohur zyrtarisht si COVID-19, janë rritur në rreth 60,000 në Kinë në një ditë të vetme pasi kreu i Komitetit Provincial të Hunbei, epiqendra e shpërthimit, u zëvendësua sot.