SHPËRNDAJE

Turistët dhe vendasit po djersiten këtë javë, pasi një valë e nxehtësisë në krahasim me “ferrin” ka goditur Evropën.

Sipas mediave të huaja, gjatë valës së fundit të ngrohjes evropiane më 2003, shumë njerëz vdiqën në Francë.

Dhe këtë vit, temperaturat kanë gjasa të arrijnë deri në rriten mbi 40 gradë celsius në Francë, Gjermani, Spanjë dhe Itali, pasi një erë e nxehtë e Saharës pritet të godasë kontinentin.

Ndërkohë mediat kanë publikuar fotografi të njerëzve që bëjnë më të mirën për t’i shpëtuar këtij të nxehti.