SHPËRNDAJE

Testi i gjakut mund të vë re kancerin duke shpëtuar jetë dhe ndalojë gratë së bëri ndërhyrje të panevojshme.

Kështu testi i gjakut mund të identifikojë 11 proteina që janë me nivel më të rritur tek gratë me kancer.

Kërkimet më të fundit në Suedi japin shpresë se gratë me cista apo simptome të kancerit do të mund të shpëtohen duke u vënë re në fazë shumë të hershme të sëmundjes, shkruan Daily Mail.

Shkencëtarët janë duke u përpjekur që të zbulojnë metoda efektive me qëllim parandalimin e sëmundjes në fillim të saj në bazë të një analize të veçantë të gjakut.

Mbetet të shihet se si do të vijojnë rezultatet shkencore të mjekësisë për implementimin e kësaj analize në një të ardhme të shkurtër.