SHPËRNDAJE

Gazeta prestigjioze amerikane “The New York Times”, në një artikull të sajin të publikuar sot, shkruan se gjuha shqipe është një ndër tre gjuhët më të vjetra në botë, duke e argumentuar me fakte të një studimi të cilat vërtetojnë se shqipja flitej që në kohën e Greqisë së lashtë.

Sipas gazetës, gjuha më e vjetër në botë është armenishtja, gjuha greke dhe më pas shqipja.

Albanologët shqiptarë gjithnjë kanë argumentuar se gjuha shqipe rrjedh nga gjuhët indoevropiane, e cila ka gjetur përdorim që në kohën para lindjes së Krishtit, respektivisht para epokës së re.