SHPËRNDAJE

Konflikti diplomatik Turqi – Holandë ka vazhduar bë mënyrë bizare kur Stambolli vendosi që nga vendi të 40 lopë pse janë nga Holanda.

Shoqata e prodhuesve e mishit të turq të gjedhëve të çmuar Holstein në Holandë duke theksuar se nuk i duan për shkak të konfliktit ndërmjet dy vendeve.

“Lopët holandeze Holstein janë shumë të zakonshme në vendin tonë, por kanë filluar të na bëjnë shumë probleme. Në të ardhmen nuk i dëshirojmë prodhimet nga Holanda. Grupi i parë është i gatshëm dhe do ta kthejmë”, citon russia today të ketë thënë kryetari i Shoqatës Bulent Tunk.

Konflikti shpërtheu pasi Holanda ua ndaloi ministrave turq të mbanin fjalime në këtë vend.