SHPËRNDAJE

Nuk është me rëndësi a udhëtoni me asgjë tjetër përveç një çante në shpinë apo bëni një rezervim në një hotel luksoz: të gjitha përvojat e udhëtimit ndikojnë pozitivisht në shëndetin tuaj dhe ju japin një forcim të rëndësishëm endorfin.

Për disa njerëz, gëzimi që ai sjell në të vërtetë mund të tejkalojë ngjarje të tjera të rëndësishme në jetën e tyre, të tilla si martesa ose të kesh një fëmijë. Dhe hulumtimi i bërë nga Booking.com konfirmoi që njerëzit e vlerësojnë udhëtimin aq shumë sa që madje kryesuan listën e gjërave që u sjellin atyre më shumë lumturinë në jetë!, përcjell IndeksOnline.

Bright Side përmblodhi rezultatet e këtij studimi kurioz dhe do t’i diskutojm ato.

Udhëtimi ju jep një nxitje të lumtur menjëherë.
Udhëtimi mund t’ju bëjë më të lumtur sesa të martoheni, sipas një studimi

Për të marrë rezultatet e duhura, Booking.com intervistoi 17,000 njerëz që vinin nga 17 vende në mënyrë që ata të mund të merrnin një qëndrim më të larmishëm ndaj udhëtimit. Të anketuarit konfirmuan që shumë pak gjëra mund të zëvendësojnë shkuarjen në pushime kur bëhet fjalë për lumturinë. Për shembull, 77% e njerëzve thanë se rezervojnë pushime kur duhet të ndriçojnë menjëherë humorin e tyre.

Pjesa më intriguese e këtij studimi është se njerëzit pretenduan se ata vlerësojnë udhëtimin më shumë sesa ata bëjnë ngjarjet e tyre të rëndësishme dhe madje edhe të lumtura në jetën e tyre. 49% e të anketuarve thanë që ndjejnë një nivel më të madh të lumturisë kur planifikuan dhe shkuan me pushime sesa që bënin në ditën e dasmës së tyre!

Pothuajse gjysma e personave të intervistuar thanë që të shkosh në një datë me partnerin e tyre nuk i ngre ata lart emocionalisht aq sa bën udhëtimi. 45% pohuan se të fejuarit nuk u dhanë atyre aq një nxitje emocionale siç bëri udhëtimi. Edhe të kesh një fëmijë nuk u siguron 29% të të anketuarve mjaftueshëm një nxitim endorfin.

Doli gjithashtu se njerëzit vlerësojnë marrjen e përvojave të reja më shumë sesa të posedojnë shumë gjëra materiale. 70% e të anketuarve thanë që shkuarja me pushime u jep atyre kënaqësi që zgjasin më shumë sesa lumturia që ata marrin nga blerja e gjërave.