SHPËRNDAJE

Ushqimet  tradicionale zënë vend gjithnjë në ambientet shtëpiake. Në sofrat tona zakonisht kemi traditë të përgatisim ushqime tradicionale siç janë nga ato më të ndryshmet si oriz, speca me kos të kulluar e pasul. Ushqimet tradicionale kanë shije të mirë, janë të shëndetshme që shumica prej tyre janë natyrale. Në sofrat tona gjithashtu përgatisim edhe ushqime tradicionale të huaja dhe ballkanase.

Ne si portal  kemi marr prononcimin e disa nënave ku ato na treguan më së miri se çfarë përgatisin në shtëpitë e tyre ku mendimet ishin të ndryshme.

Ushqimet më të preferuara janë pasuli, orizi, pitet, sarmet dhe pastat e ndryshme.

Ne kemi tradit të përgatisim vetëm ushqime tradicionale  mirëpo disa nga nënat kanë deklaruar se me raste duhet  të përgatisim edhe ushqime nga recetat e kombësive të tjera përpos asaj shqiptare./presheva.com/