SHPËRNDAJE

Beth Chapman ishte një nga politikanet e njohura amerikane nga Alabama. Ishte anëtare e Partisë Republikane, ajo shërbeu si sekretarja e 51-të shtetërore e shtetit që nga viti 2007 derisa dha dorëheqjen më 31 korrik 2013.

Beth vdiq të mërkurën në një spital në Honolulu, disa ditë pasi ishte vendosur në një komë. Ajo kishte luftuar shumë kundër kancerit, i cili në fund mori jetën e saj.

51-vjeçarja njoftoi në 2017 se ajo ishte diagnostikuar me kancerin e fazës II të kanaleve të frymëmarrjes, por ishte pa kancer deri në dhjetor të atij viti.

Kanceri u kthye nëntorin e kaluar – pas së cilës ajo iu nënshtrua një kimio terapie agresive dhe luftoi trimërisht për të ruajtur normalitetin në jetën e saj … nganjëherë duke shkuar për mbrëmje me burrin e saj.

Por ajo nuk arriti ta mposhtë sëmundjen dhe vdiq në moshën 51 vjeçare.