SHPËRNDAJE

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se ishte i lumtur që dikush mund të flas lirshëm në Serbi, siç bën deputeti Shaip Kamberi, dhe kjo tregoi që Serbia është një vend demokratik.

– Dikush që dëboi 42% të serbëve nga pushteti në Bujanoc flet për rrezikimin e komuniteteve pakicë. Ata po kërkojnë një pozicion ministror me 0,5 përqind të popullsisë në Serbinë qendrore dhe Vojvodinë dhe ata që kanë 42 përqind nuk lejohen të marrin pjesë në qeveri. Kaq për totalitarizmin dhe mosrespektimin e të drejtave të pakicave – thotë Vuçiq.

Kur u pyet nga gazetarët për të komentuar mbi faktin se nuk ka serbë në qeverinë lokale në Bujanoc, Vuçiç tha se ishte e palogjikshme përveç kaq shumë serbëve në komunë, por që fakti që parti të caktuara formuan shumicën ishte prova e demokracisë së Serbisë.

Sipas Vuçiq, Kamberit iu ofrua pozita e zëvendësministrit, por ai nuk pranoi.

– Ata ankohen se nuk morën një post ministror. Ne ofruam një zëvendës ministri, por duket se ishte një vlerësim i mirë që dikush që flet për vendin e tij kështu nuk duhet të zërë vendin e ministrit – tha Vuçiq.(presheva.com)